Demo Site

joi, 19 februarie 2009

Renato Zero - MIT sau realitate ?

Sa-mi fie rusine! Mi-am dat seama tocmai azi ca trebuia ca prima postare sa fie despre Renato Zero, un cantautor italian pe care eu personal il admir foarte mult. Pentru cei ce inteleg si cei ce nu inteleg italiana poate fi o descoperire valoroasa, dar cu siguranta va veti indragosti de textele melodiilor lui ( in cazul in care stiti italiana), asta pentru ca sunt cu totul si cu totul deosebite.

Renato Zero - Magari


Am sa continui prin a va prezenta cate ceva despre cel caruia ii multumesc pentru comoara melodiilor oferite.


Nume de scena: Renato Zero
Nume real: Renato Fiacchini
Data nasterii: 30 Septembrie 1950
Locul nasterii: Roma

Inceputul...
Artistul isi traieste copilaria la periferia Romei(de unde este inspirata melodia "periferia"), mama sa fiind casnica, iar tatal sau politist.Incepe de tanar sa se travesteasca si sa cante prin localurile din zona in ciuda celor ce-l denigrau zicandu-i " sei un zero" ( esti un zero), de aici si numele rau de scena Renato Zero.
La varsta de 14 ani obtine primul rau contract intr-un local, ulterior inregistrand si ceva sporturi publicitare pentru o firma de inghetata.In tot acest timp tanarul Renato intra in contact cu oameni consacrati in muzica italieneasca, acestia ajutadu-l in drumul sau catre succes.
A sustinut numeroase concerte travestit, insa cu trecerea timpului acestea au inceput sa se rareasca.

Azi...
Astazi, Renato Zero este una din cele mai cunoscute si iubite vedete din Italia. Cu un numar impresionant de fani, Renato Zero reuseste sa umple stadioane intregi de fani in cadrul turneelor pe care le face, chiar daca pretul unui bilet variaza in general intre 35 si 100 de euro.De fiecare data biletele pentru un concert sustinut de artistul italian, sunt epuizate cu ceva timp inainte.

Duete ...
De-a lungul timpului Renato Zero a avut duete cu diverse figuri marcante ale scenei italiene.
-Luciano Pavarotii, Mina, Giorgio Panariello, Loredana Berte, Claudio Baglioni, Laura Pausini si multi altii.
De precizat este faptul ca Renato Zero i-a cantat chiar si Papei Benedict de la Roma, fiind invitat la unul din concertele organizate de Vatican cu ocazia Craciunului. Una din melodiile cantate, dar care a fost si dedicata Papei este "La vita e un dono".

Orientarea sexuala...
Desi nu a facut declaratii niciodata cu privire la orientarea sa sexuala, Renato a lasat sa se inteleaga tacit ca este gay datorita textelor melodiilor sale, multe dintre ele tratand subiectul tolerantei.Cu alte cuvinte, italienii au cunostinta de faptul ca este gay, dar cu toate acestea este unul din cei mai iubiti artisti.


Comentarii facute pe www.youtube.com la melodiile artistului:


1.alexadamsandler
"Multumesc. Muzica lui Renato Zero e poveste de viata si asadar e usor sa vorbesti de poezie si sa gasesti cuvintele sale in tot ceea ce facem zilnic.Cuvintele sale, gandurile nostre, greselile noastre si zambetul dupa o privire de afectiune primita"

2.vampiroangelico
"Eu sunt fan de mult timp, din `77, Renato m-a ajutat sa devin barbat, sa trec peste momentele cele mai dificile ce viata ti le da si acum traiesc in Florida, Roma mea imi lipseste mult....posiblitatea de a merge sa-l vad pe Renato meu in concert...cat imi lipseste!?! Lui Renato ar trebui sa-i faca o statuie, un artist sincer, cum putini sunt!"



Citate sau framente din melodii marca Renato Zero:


"Strano ... almeno strano sta diventando una qualita"
"Ciudat... macar ciudat devine o calitate"


"La vita, questa gran` signora, si paga ad ore come una puttana, e cosi cara ch`e un lusso averla tutta"
"Viata, aceasta mare doamna, se plateste la ore ca si o curva, e asa de scumpa incat e un lux sa o ai toata"


"Non meritiamo la felicit, insoddisfatti sempre, la vita se c'e, e una stagione qualunque"
"Nu meritam fericirea, nemultumiti vesnic, viata daca e , e un anotimp oarecare"

"Vincere senza piu regole, senza onesta, ti offende."
"Sa invingi fara reguli, fara onestitate, te ofenzeaza"

"Quello che non ho detto,sono amori rubati,condannati gia prima di essere frantumati dalla furia e dall`arroganza dei padroni del cuore,sono sguardi che uccidono senza silenziatore"
"Ceea ce nu am spus, sunt iubi furate, condamnate inainte de a fi facute tãndãri de furia si aroganta stapanilor inimii, sunt priviri ce ucid fara linistitori"


As mai avea de spus multe de spus despre mitul Renato, insa am sa termin printr-o scurta si idioata (poate) cugetare:
"Multi asculta, putini inteleg esenta"

Si un bonus in napoletana

Renato Zero - Tu si `na cosa grande

1 comentarii:

ENIKOZO spunea...

BELLO QUESTO CANALE..
RENATO RESTA SEMRE UN MITOOOOOO