Demo Site

luni, 10 mai 2010

Marcel Pavel - Nu te mai am

Despre Marcel Pavel nu este român să nu fi auzit, fiind unul din cei mai cunoscuți cântăreți de muzică ușoară din România. Acesta s-a născut pe 4 decembrie 1959 la Galați. Este căsătorit din anul 1992 cu rusoaică, fostă balerină a Teatrului Balșoi din Moscova

Face parte dintr-o familie cu tradiţii muzicale vechi de mai multe generaţii. Urmează şcoala de muzică la Câmpulung Muscel şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti. Cunoaşte mai multe instrumente muzicale (chitară bas, contrabas, violoncel, pian şibaterie), însă niciunul dintre acestea nu a avut un rol semnificativ în cariera sa. Întinderea vocii sale este de tenor; în privinţa cântatului vocal, Pavel a studiat în particular canto clasic, începând apoi studii academice la Conservatorul din Bucureşti în anul 2006.

În anii 1980 a exersat genul rock (în special subgenul jazz-rock); a cântat pentru scurt timp alături de formaţia Semnal M (1981). În urma numeroaselor turnee în străinătate la finele anilor optzeci, interpretează muzică de dans grecească şi turcească. Participă la primele ediţii ale concursului de frumuseţe Miss Piranda. Se specializează pe muzică uşoară, debutul discografic producându-se prin piesa „Frumoasa mea” (compusă de Ovidiu Komornik) şi albumul cu acelaşi nume, lansate în anul 2000. Lansează încă trei albume de studio (2001, 2004, 2007), plus un album în concert (2001). În anul 2002 a participat alături de cântăreaţa Monica Anghel la concursul muzical Eurovision.

sursă: wikipedia

Printre cele mai cunoscute piese ale acestuia se numără: Frumoasa mea, De dragul tău, Nu fi tristă domnișoară, Ia-mi și sufletul cu tine, All I wanna say, etc.

Cea mai recentă melodie a lui Marcel Pavel se numește „Nu te mai am”, melodie ce vă invit să o ascultați în continuare:

0 comentarii: